martes, 30 de diciembre de 2014

Què és la Viquipèdia?

És una enciclopèdia lliure i font de notícies que està en constant actualització creada el gener de l'any 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger on hi pots trobar qualsevol tipus d'articles publicat per usuaris de tot el món i és l'obra més gran i popular de la xarxa.

El seu terme ("wiki"), prové del hawaià i significa "molt ràpid". Pel que fa al logo, al principi, era la bandera dels Estats Units però després ho van canviar i actualment, trobem la superposició d'una frase amb l'efecte d'un ull de peix per representar una esfera de l'escriptor i matemàtic anglès Lewis Carroll.
El seu funcionament consisteix en un programari wiki lliure i de codi obert escrit construït sobre una base de dades i format per un seguit de característiques de programació.

Aquí us deixo un vídeo on un dels creador de Viquipèdia, explica el seu naixement:



ELS PILARS BÀSICS

Viquipèdia és una enciclopèdia:

Viquipèdia busca el punt de vista neutral: presentar la informació des de tots els punts de vista possibles i de forma concreta i no citar un article com el millor.

Viquipèdia és de contingut lliure: els article de Viquipèdia es poden distribuir i enllaçar amb algunes llicències com Creative Commons. Per tant, hauràs d'acceptar que qualsevol usuari podrà modificar els teus aricles.

Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta: respectar als altres viquipedistes.

Viquipèdia no té normes fermes: no tinguis por a editar i  modificara altres articles per si creus que ho faràs malament. A més totes les versions anteriors dels artcles, resten guardades.


NORMATIVA

Tots els viquipèdistes estan obligat a seguir un seguit de normes i aquestes són:

1. Com que hi ha una gran diversitat d'articles, de participants i diferents ideologies, Viquipèdia vol que els seus articles es contrueixin de la forma exhaustiva. Així doncs, Viquipèdia vol articles amb diferents punts de vista i que cada tema es presenti de forma oberta.

2. És segueixen unes convencions a l'hora d'escollir la versió més utilitzada en la seva llengua.

3. El debat del contingut i l'edició de l'article és formen a les pàgines de discussió.

4. Hi ha continguts que són exclosos ja que no segueixen les normes de la Viquipèdia com per exemple, per no construir articles enciclopèdics. 

lunes, 29 de diciembre de 2014

Creative Commons

És una "organització sense ànim de lucre" fundada l'any 2001 i llançada l'any 2002 als Estats Units que es dedica a reduïr les barres legals amb l'objectiu de compartir treballs creatius i engloba tant el sitema tradicional de drets de l'autor com el domini públic. La finalitat que té Creative Commons és permetre a aquells creadors que altres persones puguin modificar la seva obra adquadament i per tant, aquest, dona llicència als autors per que comparteixin les sebes obres en la xarxa.

En les llicències de Creative Commons, que autoritzen els seus usos i ofereixen drets a altres persones que estan interssades, hi trobem: 
Extreta de: http://co.creativecommons.org/

Reconeixement CC BY: permet a qualsevol usuari adaptar i crear amb la vostra obra i fins i tot amb una finalitat comercial.

Reconeixement-SenseObraDerivada: permet la redistribució comercial i no comercial fent-la sense cap modificació.

Reconeixement-No-Comercial-CompartirIgual CC BY-NC-SA: permet a qualsevolpersona barrejar, construir i adaptar la vostra obra sense finalitat comercial. 

Reconeixement-CompartirIgual CC BY-SA: permet canviar i crear a través de la teva obra sempre que se't indiqui el reconeixement i licenciïn les noves creacions.

Reconeixement-NoComercial CC BY-NC: permet a qualsevol usuari barrejar, adaptar a través de la vostra obra, noves obres tot i que no podran ser utilitzades comercialment. 

Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada: és la més restrictiva i només permet que es puguin compartir amb els altres usuaris sempre i quan, es reconeguin l'autoria i no poden ser modificades.

Informació extreta de: http.creativecommons

És normal que els autor es qüestionin altres recursos per a protegir les seves obres per donar-les a conèixer i promocionar-les sense restringir el seu accés i així, aconseguir un equilibri entre els drets de l'autor i l'usuari. Aquí us deixo una llista sobre els diferents avantatges i inconvenients de Creative Commons:

Avantatges
- Hi ha un benefici mutuo entre el creador i l'usuari.
- És gratuït.
- Hi ha diferents possibilitats de llicència
- És recolza amb els drets del copyright
- Les obres poden tenir més difusió.
- La llicència és amb gairebé tot tipus d'obra.
- Ajuda a combatre la pirateria. 
- Ens podem llicenciar com autors unics o coma societat d'autors.
- Facilita el treballa les altres perssones per que puguin fer servir les obres per a completar el seu treball, tot i que sempre guardant l'autoria del document original.
- Es protegeix la propietat intel.lectual, però es té accés a la cultura, a la informació i a l'educació.

Inconveneients
- Sempre ens hem d'assegurar si el treball està sota una llicència de Creative commons quan es fa servir.
- No té control sobre els resultats. 
- Com que en molts països no tenen llicències, s'ha d'adaptar l'obra a la jurisdicció internacional.
- Ens molts països no es respecten aquests drets.
- Si el plagi de les obres es dona en un país on no hi ha lleis al respecte o les lleis de creative commons no estan vigents, no es podrà evitar aquest delicte.

Informació extreta de:https://faustopato.wordpress.com

Finalment, cal dir que he fet una publicació en el meu blog sota la llicència de Creative Commons i els passos que he seguit han estat els següents:

1. He anat a la pàgina web de Creative Commons http://es.creativecommons.org/blog/
2. He fet clic sobre "Licencias"
3. "Obtener la licencia"
4. He clicat a "hecho tu elección"
5. He respost a les dues preguntes: "Si, siempre que se comparta de la misma manera" i "No"
6. He copiat l'HTML


Aquí us deixo un vídeo que he trobat molt interessant que t'informa una mica més sobre Creative Commons

domingo, 28 de diciembre de 2014

Comunicador en xarxa: Bibiana Ballbè


A l'assignatura de GTIC i COED, per grups, hem estat seguint durant un mes (5 de novembre fins al 5 de desembre) a un comunicador. Noslaltres vam decidir seguir a la Bibiana Ballbè, una periodista catalana especialitzada en cultura i creativitat i impulsora i dinamitzadora del sector.

El nostre treball va consistir en fer una recerca sobre les seves xarxes socials, especialment, el Twitter, el Facebook, el Instagram i el programa Caràcter.
Un cop finalitzada la recerca, després d'haver seguit els seus tweets i les seves anotacions i opinions a la xarxa, vam decidir crear un googles sites i comparti-lo amb les cinc del grup per que així poder facilitar-nos la feina i poder treballar totes a la vegada. 
Tot seguit, vam arribar a la conclusió de que és una comunicadora eficaç ja que en el seu discurs es molt clara i té una gran capacitat de síntesi. 
Davant les càmeras mostra una gran naturalitat i sap improvitzar. Domina el llenguatge verbal amb un bon control de la veu sabent fer en cada moment els silencis i les pauses. També, el no verbal: la posició del cos, la gestualitat, la mirada, la vestimenta, la actitud, el somriure, etc. 
A més, mostra el Feedback amb el públic explicant les seves vivències personals, exemples i anècdotes.

Aquí us deixo el sites: Bibiana Ballbè


sábado, 27 de diciembre de 2014

Book tràiler: "Jardí vora el mar" de Mercè Rodoreda

En l'assignatura de GTIC i COED, hem hagut de realitzar un Book tràiler.
El primer pas, va consitir en decidir amb els membres del grup quin llibre faríem. Al principi, va ser una mica complicat posar-nos d'acord però finalment, ens vam decidir per "Jardí vora el mar" de Mercè Rodoreda ja que la majoria l'haviem treballat al Batxillerat.
També, cal dir que ens va costar una mica pensar com ho plasmariem ja que és un llibre que a la gent jove d'avui dia, no mostra interès per aquest tipus de novel.les.
Així doncs, vam triar el personatges que consideràvem més rellevants en la novel.la i cadascuna va representar el que havia triat.
Les escenes estan gravades a la casa d'una amiga ja que vam pensar que aquell lloc seria el més adient per les característiques de la casa ja que s'adeqüen a l'escenari de la novel.la i així aconseguiriem posar al públic en situació.
A més, vam decidir que els nostres rostres es veiessin lo més just possible per aconseguir que el lector s'imagini la cara dels personatges mentre llegeix i treballi la creativitat i la imaginació, uns trets fonamentals i que avui dia s'estan perdent.

Aquí us deixo la presentació que vam fer per seguir tot el procés a l'hora d'elaborar el Book tràiler




Aquí us deixo el resultat final. Espero que us agradi!


viernes, 26 de diciembre de 2014

Wikis i l'educació


Els wikis en l'educació són una gran eina didàctica ja que enriqueixen el coneixements dels infants i l'ajuden a tenir més domini en el món de les noves tecnologies. Aquests van ser creats per Ward Cunninghan l'any 1995 i actualment, han evolucionat força donant suport a projectes i iniciatives.

Les seves característiques principals en l'educació son:

Espai de comunicació en la classe: el alumnes treballen en equip i per tant, s'han de coordinar de forma organitzada i per fer això, necessiten un element fonamental com és la comunicació. Amb aquesta eina, els alumnes tenen l'opció de crear els seus propis continguts de forma individual o també col.lectivament.

Espai de col.laboració a l'aula/ Base de coneixements: és pot crear un ambient general sobre algun tema que s'hagi tractat o en alguns aspectes en concret per què els alumnes mostrin interès per investigar.

Espai per realitzar i presentar tasques/ Portafolis electrònics: els wikis també es poden utilitzar com a formnes per avaluar per als professors oberts a Internet i amb accés limitat als alumnes i als tutors. 

Arxiu de textos en procés d'elaboració: un wiki permet crear i editar textos en el procés de l'escriptura ajudant a redactar millor tenint en compte la gramàtica i l'escriptura. També, permet crear textos de manera col.lectiva amb altres usuaris.

Manual de l'aula/ Autoria col.laborativa: permet crear llibres de text per grups de docents d'una forma més tradicional o bé, d'una perspectiva més social dels alumnes. 

Espai per als projectes en grup: serveix per a publicar els treballs realitzats en grup dels alumnes i així, poder compartir coneixements i experiències. Un altre ús podria ser que els docents l'utilitzessin per preparar i compartir activitats, materials i lectures recomanades


Informació extreta de: http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf


Aquí us deixo un vídeo molt interssant que parla sobre els wikis en l'educació


miércoles, 24 de diciembre de 2014

Els wikis, que són i com funcionen

Segons Viquipèdia, els wikis són un lloc web col.laboratiu en el que l'usuari por editar des del navegador. Per tant, aquests poden crear, modificar, enllaçar i esborrar la informació d'una pàgina web de forma fàcil, ràpida i sobretot, interactiva. Un dels wikis més coneguts és la Wikipèdia.

Característiques:

- Els usuaris poden modificar o crear pàgines sense cap programa adicional des del mateix navegador o pàgina web.

- Amb els wikis es poden conectar pàgines relacionades fàcilment amb enllaços interns i mostrar si la pàgina web s'ha creat.

- Un wiki s'interssa en que els visitants esporàdics s'impliquin en la seva creació i en les
modificacions constants.
Extreta de: http://www.masternewmedia.org

Parts:

- El logo i el nom de la wiki: enllaça la pàgina inicial.
- Barra de menús.
- Pàgina activa: ens informa sobre en nom de la pàgina que estem visualitzant amb la seva pestanya.
- Pàgina nova: permet crear una altra pàgina.
- Unir-se a aquest wiki: per a ser membre d'aquest wiki.
- Canvis recents: mostra la història de la edició del wiki.
- Administrar wiki: dona accès a les eines d'atministració del wiki.
- Recerca: permet una recerca interna.
- Pàgina del wiki: permet navegar per les pàgines.
- Contingut de la pàgina: és el contingut de la pàgina activa del wiki.
- Publicitat: en els wikis gratuïts, Wikispaces es reserva la protestat de inserir la publicitat.

Com crear un wiki?

- Wikispace: és un lloc web per crear de forma fàcil i gratuïtament els wikis.

- Wikia: és una pàgina web per crear de forma gratuïta els wikis i el registre no és obligatori. A més, és menys complicat que Wikispace tot i que no té tantes possibilitats.


Aquí us deixo un vídeo que he trobat molt interessant on us parla del que són els wikis.




La informació l'he extreta de: http://www.ite.educacion.es i Viquipèdia


martes, 23 de diciembre de 2014

Identitat i territori

En l'assignatura de COED i GTIC, vam haver de fer una exposició en parelles sobre algun tema que tinguèssim en comú i que per tant, ens hi sentissim identificades.
La meva companya, Georgina Cascante i jo, la Núria García, tot i que ena aquells moments no ens coneixíem gaire, després de parlar una bona estona sobre les nostres aficions, gustos... ens vam adonar que les dues havíem passat per una situació molt semblan i era que algun cop, per una serie de motius, havíem hagut de sortir de la nostra zona de confort.

L'objectiu de la nostra exposició titulada "creure és poder i poder és voler" a través de suport audiovisual i inerpelan al públic, consistia en fer entendre'ls el concepte de sortir de la zona de confort i sobretot, que després d'haver-nos escoltat, cadascun d'ells es valoresin més com a persones. 
Pel que fa al dia de l'exposició, jo estava una mica nerviosa per amb l'ajuda de la meva companaya que em transmetia molta tranquilitat i semblava que no estigues gens nerviosa, a mida que anàvem explicant, els nervis van anar disminuin.
En la meva opinió, crec que després d'haver-ho treballat per poder aconseguir ser unes comunicadores eficaçes, ens va sortir força bé ja que ens vam saber coordinar molt bé, vam interpelar al públic i vam saber ineractuar també amb la pantalla tot i que per la meva part, hauria d'haver tingut més control dels nervis i gesticular més.

En conclusió, aquest treball m'ha ajudat a tenir més confiança en mi mateixa i aprendre del meus errors per millorar alhora de parlar en públic, que és una de les coses que sempre m'ha costat. A més, també em va permetre conèixer més a la meva companya ja que tot i que només fos un treball m'ho vaig passar molt bé mentre l'eleboravem. 

Aqui us deixo les pautes d'avaluació que vam seguir:

Comunicació oral:

-Llengua
-Estructura: introducció, desenvolupament i conclusió
-Ús de marcadors textuals i connectors lògics
-Fluïdesa 
-Reacció del públic
-Feed-back
-Obertura
-Tancament
-El volum, la velocitat, la vocalitzacií i l'articulació de la veu
-Postura corporal
-Recursos emprats

Comunicació digital:

-Adequació del recurs tecnològic escollit a l'objectiu que es vol aconseguir (motivar, il.lustrar,explicar, esquematitzar...)
-Ús del recurs en el context en què s'ha de fer servir (densitat d'informació, colors, mides del text, animacions...)
-Cohèrencia en l'ús combinat dels diversos mitjans (oral, escrit, gràfic, audiovisual)
-Evitar el possible doble discurs


Aqui us deixo el Power Point que vam elaborar i utilitzar per fer l'exposició:


domingo, 21 de diciembre de 2014

La recitació de la poesia

El divendres 12 de desembre, a l'assignatura de COED el grup A del Grau en Educació Infantil vam haver de recitar un poema davant de tota la classe. 
La veritat és que estavem molt nerviosos i és per això,que la professora ens va fe realitzar un seguit d'exercicis per aconseguir calmar els nostres nervis a través de la nostra respiració. 
Un cop vam acabar l'exercici i estavem més tranquils, un per un ens vam aixecar per recitar la poesia que ens haviem preparat. 
Cadacún, abans de recitar el poema, havia de dir el títol, l'autor i per què l'havia escollit.
La veritat, és que després de portar tants anys sense recitar un poema ja que tots l'ultim que haviem recitat havia estat a l'escola, va ser una activitat força interessant i divertida. Tohom va posar molt esforç i molta dedicació per què sortis bé.
Per altra banda, el grup B va recitar les poesies el dia 19 de desembre i he de dir que també ho van fer molt bé, és notava que estava preparat i que havien posat molta dedicació.
Quan vam acabar la classe, ens vam adonar que l'autor que més haviem triat havia sigut Miquel Martí i Pol.
Vam fer una gran recerca sobre els poemes ja que hi havia gent que els havia trobat a llibres que tenia per casa, uns altres havien anat a la biblioteca o els havien trobat per Internet.
Així doncs, un cop més, vam tenir l'oportunitat de poder posar a la pràctica una de les coses més importants que hem après en aquesta assignatura: la importància de saber parlar bé en públic.
Va ser tot un èxit. 

Aqui us deixo la meva poesia que vaig triar de l'autor Miquel Marrtí i Pol, titulada "Aquesta remor que se sent". Després de llegir poesies sobre altes autors, aquesta va ser la que més em va agradar ja que parla sobre un problema molt comú avui dia com és la crisi i la desconfiança amb els altres. 

Aquesta remor que se sent

Extreta de: http://www.santceloni.cat/document
Aquesta remor que se sent no és de pluja.
Ja fa molt de temps que no plou.
S'han eixugat les fonts i la pols s'acumula
pels carrers i les cases.

Aquesta remor que se sent no és de vent.
Han prohibit el vent perquè no s'alci
la pols que hi ha pertot
i l'aire no esdevingui, diuen, irrespirable.

Aquesta remor que se sent no és de paraules.
Han prohibit les paraules perquè
no posin en perill
la fràgil immobilitat de l'aire.

Aquesta remor que se sent no és de pensaments.
Han estat prohibits perquè no engendrin
la necessitat de parlar
i sobrevingui, inevitable, la catàstrofe.
I, tan mateix, la remor persisteix.

miércoles, 17 de diciembre de 2014

Software lliure i propietari

Extreta de: https://sites.google.com

Software lliure: és un programari que es pot utilitzar, copiat i restribuït en una versió modificada i sense modificar sense cap restricció. És gratuït o també el pots trobar amb un cost baix si l'adquirim per altres mitjans que no siguin Internet. 

Aquest ens permet quatre llibertats definides:

- Llibertat d'executar el programa per a qualsevol propòsit.
- Llibertat per veure com és el funcionament del programa i poder-lo adapar a les diferents necessitats de cadascú.
- Llibertat de restribuïr còpies.
- Llibertat de modificar, millorar i distribuir el programa per què tots el usuaris es puguin beneficiar.

Software propietari: és el programa que està que està sotmès sota restriccions a l'hora d'utilitzar-lo, modificar-lo i distribuir-lo. Aquest, no té ninguna llibertat de Software.

Extreta de: http://llicenciesdeprogramari.blogspot.com.es
- No és gratuït
- No és pot modificar ja que els seu el seu codi no és públic
- La distribució no és lliure
- La seva utilització, pot esdevenir en un àmbit indefinit.






Informació extreta de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_lliure i http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_de_propietat

domingo, 14 de diciembre de 2014

Copyright


Són una llei jurídica que s'encarrega de la priotecció de dades sobre les "obres originals" literàries, musicals, dramàtiques, artístiques i intel.lectuals. Aquest tipus de protecció està disponible per les obres publicades i també, per les que encara no s'han publicat.  

El logo simboliza el "dret d'autor" i serveix per informar que l'obra és original i per tant, el que és protegeix no són les idees sinó la seva expressió
La seva vigència esdevé a la propietat de l'autor un cop s'ha creat. Per tant, és l'autor l'únic que pot reclamar la propietat. 
Pel que fa a l'any de publicació, no està del tot definida ja que constantment s'actualitza pel propi autor. 

Avantatges

- És una protecció de caràcter personal que és preocupa per la moral de l'autor i el titular de l'obra.
- L'autor pot decidir si el que edita ho fa públic o privat.
Extreta de: http://outlineartists.com/copyright/
- L'autor té protecció legal per a les seves idees. 

Inconvenients

- És complicat assumir el control de la còpia i la distribució de l'obra per els diferents mitjans
- L'autor pot perdre credibilitat si les seves obres s'han utilitzat de forma innadequada, és a dir de forma ilegal.
- Les còpies ilegals moltes vegades es converteixen en la base per als usuaris que tenen pocs recursos i que moltes vegades no són conscients del que estan causant a l'autor.
- A causa del preu tant elevat de les obres legals, moltes vegades, les persones no poden adquirir-les en la seva versió original i busquen uns altres mitjans.

Informació extreta de: Viquipèdia i Derechos de autor

jueves, 11 de diciembre de 2014

Competència comunicativa

La competència comunicativa és el nucli de la composició ja que consisteix en utilitzar de manera eficaç una llengua al'hora de transemtre el missatge i entende'l adecuadament.
Per eficaç entenem com la capacitat de dur a terme un objectiu que ens havíem marcat.
Sempre hi ha una intenció al darrere i per tant, hem de posar tots els elements en joc per aconseguir el que volem.

La intenció i la interpretació dels enunciats

Ningú no parla per parlar
Acte de parla: cada un dels enunciats lingüístics que produeix un interlocutor perquè passin coses.
Cal atendre: el que diem, el que volem dir i l'efecte que volem que produeixi.

Exemple: Algú s'ha deixat la porta oberta
-Què diem? Algú s'ha deixat la porta oberta
-Què volem dir? Tanca-la
-Quin efecte volem produïr? Que la tanqui el que l'ha deixat oberta


Components de la Competència comunicativa
Hi ha quatre tipus de coneixements i habilitats:

Competència lingüística gramatica
Fa referència al domini del codi lingüístic i s'ocupa de:

-Nivell fonològic
-Nivell morfològic
-Nivell sintàctic
-Nivell lèxic i semàntic

Competència sociolingüística
Fa referència a les regles socioculturals d'ús i s'ocupa de:

-Situació dels participants
-Propòsit de la interacció
-Normes i conversacions de la interacció

Exemple: aspectes com les variants generacionals (no parlem de la mateixa manera amb tothom).

Competència discursiva
Fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere i s'ocupa de:

-Cohesió de la forma: té a veure amb els marcadors textuals (conectors)
-Coherència en el significat: significat del text. Si les idees entre si es complementen.

Competència estratègica
Fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar per:

-Compensar deficiències provovades per limitacions i insuficiències
-Afavorir l'efectivitat de la comunicació

En conclusió, si vols ser un comunicador eficaç, s'ha de tenir en compte la competència comunicativa ja que és un dels factors essencials juntament amb els seus components. Primer de tot, s'ha de dominar el codi lingüístic, després les regles sociculturals seguint un bon dicurs (coherència i cohesió) i finalment,  no només dominar els llenguatge verbal sinó que també el no verbal com són el gestos, les pauses, el moviments, etc.

Informació extreta de: apunts de classe

lunes, 8 de diciembre de 2014

El llenguatge oral formal

A l'assignatura de COED hem treballat sobre el grau de formalitat o informalitat que ha de tenir el llenguatge oral. La professora ens va donar uns apunts on parlava sobre les característiques de la llengua oral formal. Aqui us deixo el meu resum: 

Trets contextuals

Caràcter no universal i aprenentatge escolar: és un llenguatge que per si sol no es desenvolupa, és a dir, s'aprén a l'escola. Per tant, podríem dir, que és un enseyament específic. 

Acústica, efímera i produïda en temps real: és acústica com la llengua oral i efímera per què les paraules no perduren. És va elavorant durant el pas del temps.

Context compartit, amb una comunicaciórelativament unidireccional: és comparteix el mateix espai físic i temporal i permeten la interacció.

Trets textuals/ discurs

Formal i generalment monologada: hi ha un emissor i diferents receptors. El seu registre és formal i col.loquial i per tant, segueix unes convencions socials.

Informativa, planificada i de tema sovint especialitzat: normalment, els discursos formals orals tenen panificada l'estructura però pot variar una mica segons la reacció del públic.

Repetitiva i amb una intervenció fonamental dels llenguatges no verbals: quan repetim les idees claus, les hem de dir de diferent manera, amb altres paraules. Per altra banda, també poden anar acompanyats d'elements no verbals o suports audiovisuals.

Trets lingüístics/ gramaticals

Paper fonamental dels trets suprassegmentals: el to, el volum i el ritme són un paper essencial en el llenguatge.

Ocurrència d'elements díctics, interrogacions, exclamacions, interjeccions, anacoluts, el.lipsis, canvis de direcció sintàctica, etc.

Correcció normativa i ús de la varietat estàndard


Font d'informació: Montserrat Vilà, 2002

viernes, 5 de diciembre de 2014

El decàleg d'un bon comunicador

Un cop llegit el llibre titulat "Com parlar bé en públic" dels autors Joana Rubio i Francesc Puigpelat a l'assignatura de COED de manera conjunta amb tots els companys i companyes de la classe vam elavorar un decàleg que ha de tenir un comunicador per a ser un molt bon professional.

Decàleg

- Ser breu, clar, precís i concís.
- Mostrar naturalitat i improvisar la mida justa.
- Elaborar un bon guió (estructura i format) i memoritzar-ne les idees.
- Dominar el llenguatge no verbal: posició del cos, gestualitat, mirada, vestimenta, actitud i somriure.
- Controlar la veu: volum, velocitat, vocalització i articulació.
- Contolar els nervis: silenci i pauses.
- Dominar la llengua: registres, varietats i llengua escrita.
- Suports audiovisuals: creativitat, diversitat de mitjans, no abusar-ne i no dupicar-los.
- "Feedback" i empatia: vivències personals, exemples, anècdotes, etc.
- Estructurar el discurs: ser reiteratiu; relacionar la introducció amb la conclusió.

Us deixaré un vídeo que he trobat molt interessant ja que t'explica alguns mètodes per superar el pànic escènic:


Informació extreta de: apunts de classe

martes, 2 de diciembre de 2014

Com parlar bé en públic

Extreta de: http://aandrea93.blogspot.com.es
A l'assignatura de COED hem llegit el llibre titulat "Com parlar bé en públic" dels autors Joana Rubio i Francesc Puigpelat. El llibre està format per nou capítols on cadascún d'ells d'explica tècniques concretes per superar el pànic de quedar-se en blanc, recursos per elaborar un bon discurs, mètodes per guanyar-te al públic, per mantenir el ritme, per controlar els nervis, la importància de transmetre correctament el missatge no només verbalment sinó també de forma no verbal. 


Personalment, crec que és un llibre molt útil per a tothom però sobretot, per aquelles persones que la seva feina consisteix a dirigir-se al públic en el seu dia a dia. 

Altrament, també ho trobo de gran utilitat per a les escoles, no només als professors i professores que estan constanment dirigint-se als seus alumnes i també, a les reunions de pares sinó que també, als nens i a les nenes. Aquests des de que són petits aprenen a escriure, a llegir i a parlar però un  fet tan important com saber comunicar de manera adecuada no ho acaben d'aprendre del tot i és per això que a les escoles ho haurien de fomaentar més.

Aquest llibre tot i que sigui força diferent a altres llibres que he llegit, m'ha agradat molt. La veritat és que no se m'ha fet gens pesat a l'hora de llegir-lo. És un llibre molt dinàmica i per la quantitat d'exemples que té fa que no sigui gens monòtom. A més, m'ha servit per agafar més confiança en mi mateixa, ja que reconec que quan parlo en públic em poso molt nerviosa. Però crec, que amb el llibre he millorat gràcies a la cantitat de tèncniques i recursos que et dona.
Després d'haver llegit el llibre ho vam posar a la pràctica realitzant un seguit d'activitats que van consistir en: recitar una poesia, fer una exposició oral amb parelles sobre alguna cosa que tinguéssim en comú i parlar sobre una persona que nosaltres crèiem que era un bon comunicador.
Cal dir, que he notat una millora de com vaig començar el semestre fins que l'he acabat. 






jueves, 27 de noviembre de 2014

La composició del text

La composició d'un text és un procés que es duu a terme per elaborar un escrit. Però per fer això, primer de tot, s'ha de saber que l'escriptura és un procés lineal que no passa per les diferents etapes de manera lineal i ordenada fins arribar a la redacció final d'un escrit.
Hi ha tres etapes: la planificació, la redacció i la revisió.

1. LA PLANIFICACIÓ

Consisteix en fixar les fites que volem aconseguir amb el text i dur a terme una estratègia concreta per recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.

1.1 Anàlisis de la situació comunicativa

Tipus de destinatari: s'haurà de tenir en compte el grau de formalitat, la fòrmula de tractament (tu, vostè o vós...). També el gènere del destinatari (home o dona) i la varietat dialectal.

Tema: el pas previ a escriure és pensar que escriurem. Per tant, hem de saber el missatge que volem transmetre.

Objectius: hem de tenir molt clar els nostres objectius per que segons el que volguem transmetre, la funció serà diferent ( narrativa, descriptiva, explicativa o persuasiva).

Extensió i estructura: depen del text que fem, haurem de sintetitzar, desenvolupar les idees o argumentar. A més l'estructura també serà diferent.

1.2 Recollida de la informació

La pluja d'idees, 
la documentació; que consisteix en la recerca dels documents del nostre tema,
 la resposta a les 6 w (qui, què, on, quan, per què i com).

1.3 Selecció i ordenació de la informació

Selecció de les idees: consisteix en decidir quina informació ens quedem tenint en compte un seguit de factors com són: l'emissor, el receptor, el missatge i el canal. Això, també ens ajudarà a veure que hi ha idees que es relacionen amb altres idees.

Ordenació de les idees: després d'haver seleccionat les idees, hem d'ordenar-les en idees principals i secundàries.

Tècniques d'agrupació: agrupar les idees segons alguna semblança o característica que tinguin en comú.

Tècniques d'ordenació: establir un ordre per als grups d'idees que s'han format abans.

2. LA REDACCIÓ

Transformar les idees en un llenguatge escrit tenint en compte les característiques de la coherència, la cohesió, l'adequació, la corecció i la variació.

2.1 Estructura del text

El paràgraf
Serveix per distribuir les idees que formen un text i fer-lo més clar i estructurat.

  • Paràgrafs introductoris: van a l'inici d'un text i situen al lector en un context.
  • Paràgraf expositius: són els que formen el cos del text i normalmet tracten sobre subtemes concrets. 
  • Paràgraf conclusius: són els que s'encarreguen de resumir el text.
Els connectors
Elements de cohesió que organitzen l'estructura del text.
  • Conjuncions i locucions conjuntives: però, i , o, per tal que...
  • Preposicions i locucions prepositives: a causa de, entre altres coses...
  • Adverbis i locucions adverbials: abans- d'ahir, d'una banda, de l'altra...
  • Altres paraules i expressions: recapitulant, és a dir, pel que fa a això, hi havia una vegada...
La puntuació
Eina que s'encarrega d'estructurar el text i de delimitar el significat del missatge que es vol transmetre.

Té diferents funcions: 
  • La coma: s'utilitza per separar els elements.
  • El punt i la coma: s'utilitza per separar diferents grups d'elements.
  • El punt: té unsignificat complet i es posa al final de l'oració.
  • Els dos punts: són els que introdueixen enumeracions, exemples i citacions textuals.
  • Els punts suspensius: deixen inacabada una frase.
  • Els signes d'entonació: s'utilitzen al final de les oracions interrogatives i exclamatives.
  • Els parèntesis: s'utilitzen per afegir informació.
  • Els guions: intrdueixen un incís en la frase.
L'estil
  • Adequació: són els registres, les paraules i expressions que s'han d'utilitzar adequadament en la situació comunicativa.
  • Claredat: paraules clares i per tant, fàcils d'entendre.
  • Precisió: evitar les paraules ambigües i generals.
  • Concisió: evitar construccions sintàctiques complicades.
  • Variació: evitar les repeticions inecessàries.
3. LA REVISIÓ

Consisteix en examinar el que hem escrit i modificar alguns termes per aconseguir una millora del text. Aquesta revisió no només es fa quan ja hem acabat d'escriure sinó que durant la redacció del text també es duu a termes aquest procés. 





La informació l'he extret dels apunts del text de: AMADEO, I.; SOLÉ, J. (1996). Curs pràctic de redacció. Barcelona: Editorial Columna.

martes, 25 de noviembre de 2014

L'estructura d'un blog

Un blog és un lloc web en constants actualitzacions on hi trobem un recopilatori de textos, articles que l'autor comparteix als seus lectors i està estructurat en diferents parts: la Capçalera, la Columna principal, la Barra lateral de navegació i gadget i el Peu del bolg.

Capçalera: és l'element situat a la part superior del blog i és on hi trobem el títol. En el meu cas, el blog és diu: "l'esforç del present, el fruit del demà".
Segons el diseny del blog, l'usuari podrà incorporar la barra on hi ha les pàgines estàtiques amb la finalitat d'organitzar millor l'estructura.

Columna principal: és una de les parts més importants del blog i està situada sota la Capçalera.
És la part més dinàmica ja que s'hi troben totes les entrades que l'usuari va publicant i també el diferents comentaris.
Segons on vagi la barra de navegació i gadget, anirà a la dreta o a l'esquerra.
Les entrades estan ordenades cronològicament i es componen de:

- La data de publicació
- El títol de l'entrada
- El contingut: imatges, enllaços, música, recursos multimèdia, etc.
- L'autor de la publcació del post i altra informació com enllaços a marcadors social on es poden compartir el post.
- Les opcions per afegir comentaris.
- Els marcadors socials.

Barra lateral de navegació i gadget: és una barra més estreta que es pot trobar a la dreta o a l'esquerra. La finalitat d'aquesta, consisteix en posar informació i pots localitzar més fàcilment els post i els comentaris.
Aquesta part és la que més canvia i l'usuari la pot anar personalitzant, però essencialment, està incorporada per:

- Logo del servidor.
- Fotografia i perfil de l'autor del blog.
- Pàgines
- Arxiu de blog
- Categories
- Sindicació i els canals RSS
- Seguidors
- Buscador
- Enllaços d'interès sobre altres blogs o pàgines web que estiguin relacionades.
- Etiquetes
- Altres gadgets: estadístiques de visites, Flickr, YouTube, etc.

Peu del blog: és la part on s'incorpora la marca o nom del servidor que ens està prestant el servei de blog, la plantilla utilitzada i el seu autor, etc.
També pot anar acompanyada de publicitat que insereix el propi servei o que voluntàriament l'usuari decideix incorporar.

Informació extreta de: http://www.ite.educacion.es/formacion/materiales

sábado, 22 de noviembre de 2014

Els iPad's a les aules

Durant la setmana de pràctiques, el passat divendres 14 de novembre, els alumnes de primer any del Grau en Educació Infantil, vam assistir a una conferència sobre l'us dels iPad's en l'educació.
La conferència la van realitzar dos professors d'Educació Infantil i Primària; la Marta i el Jordi de l'escola Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu.
Aquesta és una escola concertada que amb un projecte educactiu, van començar a digitalitzar les aules. Però fa uns tres anys amb l'assessorament de Blanquerna i la formació del professorat va decidir incorporar els iPad's a les aules.
Extreta de: http://www.imore.com
Cal dir, que el suport de les famílies ha estat de gran ajuda ja que han mostrat un gran interés no només per pactar una quotat mensual per realitzar aquest projecte sinó també per descobrir el funcionament de les noves tecnologies en l'escola. És per això que s'ha fet un curs de 40 hores tant per al professors com per als pares.
Per al professorat, aquest eina ha suposat una gran inversió de temps i esforç. A casa ha estat l'espai on han invertit més hores en aquesta tasca que finalmement, l'han assolit amb gran èxit.
Hi ha 26 iPad's per Eucació Infantil i cicle mitjà i 26 iPad's més per cicle superor. Per tant, com que s'ha de saber gestionar, cada professor té una agenda compartida per saber quan es fan servir i el número d'iPad's que es necessiten en cada classe.
També cal dir que utilitzen blogs i qu per tant, cada cicle té un blog.
Pel que fa als iPad's en Educació Infantil, treballen amb racons, és a dir, hi ha taules on hi ha iPad's i taules on hi ha altres materials.
Només treballen amb aquesta eina dues hores per setmana; matemàtiques i llengues. Però per que cada infant fagi les diferents activitats establertes se li dona un gomet i un cop hagi realitzat aquella activitat l'ha d'anar a enganxar a una llisa on posa el nom de cadascú.
A més, amb l'ajuda d'un calendari compartit, es gestionen la utilització dels iPads.
A cada classe com que hi ha 28 alumnes, un iPad el comparteixen quatre nens.
Per altra banda, en el Cicle Inicial d'Educació Primària, també s'organitzen per racons.
Tot i que es fan un altre tipus d'activitats on treballen la situació espaial, la reproducció dels animals i els mapes conceptuals.
Pel que fa a la reflexió final, tant els professors com els alumnes, amb aquest projecte tan recent, han pogut experimentar diferents maneres més dinàmiques per aprendre.
També s'ha aconseguit que els infants interactuin més entre ells i per tant, s'ha fomenat el treball en equip.
Per acabar, m'agradaria destacar algunes de les aplicacions que han fet servir:
- Tangram
- Nuage the letters
- Motion Maths
- Pupple Pals HD
-Sock Puppets

Informació extreta de: apunts

viernes, 21 de noviembre de 2014

Els canals RSS

Extreta de: http://www.emtvalencia.es
El canal RSS és una eina que facilita la distribució de continguts a aquells usuaris que sovint accedeixen a determinades pàgines d'interès. 

Els continguts es distribueixen a través d'uns canals que reben el nom de "feeds" en el que els usuaris s'hi poden subscriure.
Aquests arxius són de gran utilitat en els weblogs, fòrums, en qualsevol lloc de notícies , etc.
Per tant, no fa falta anar cada x temps a la web original a la recerca de noves actualitzacions ja que amb la subscripció al feed RSS és suficient per rebre de manera ràpida les diferents actualitzacions

Els avantatges del canal RSS són:
- Les últimes pàgines web que més t'interessen, s'actualitzaran per mitjà dels canals RSS.
- L'usuari és el que s'encarrega de triar a quines pàgines web s'ha de subscriure i quan s'ha de donar de baixa.
- S'estalvia força en el temps de navegació i a l'hora de buscar informació.
- No has de facilitar el teu correu electrònic i per tant, el RSS està lliure de l'SPAM.
- Quan estas subscrit al RSS només reps informació que es publiqui a les pàgines web que són del teu interès.
- Quan canceles la subcripció de la pàgina web és farà de manera ràpida i senzilla.
- Els continguts i els lectors RSS són gratuïts.

Per altra banda, també té alguns inconvenients:

- Molts lectors RSS no estan en espanyol.
- Molts lectors RSS no mostren imatges.
- Els canals RSS tenen més demanda.
- La connexió a Internet, és més lenta.
- Moltes pàgines web d'interès no publiquen les seves notícies a través d'un canal o font RSS.
- Com es tracta d'una nova tecnologia per a molts usuaris les paraules en espanyol són confuses.

En conclusió, els canals RSS són una bona eina per als usuaris, sobretot, per aquells que diariament estan conectats en la xaraxa buscant les pàgines que més els hi interessen.

Aqui us deixo un vídeo que m'ha semblat molt interessant i que crec que pot servir de gran ajuda




Informació extreta de: Viquipèdia

domingo, 16 de noviembre de 2014

Gestió de bookmarks i curació de continguts

Extret de: http://claracarbonell.blogspot.com.es
La gestió de bookmarks és una eina gratruïta i té la finalitat de poder guardar les pàgines que més ens interessin i així doncs, poder cercar-les més ràpidament.

La curació de continguts consisteix en agrupar i compartir informació que trobis a la xarxa. Una de les diferents eines per realitzar aquest procés pot ser el Scoop-it. Aquesta et facilita compartir les millors pàgines webs sobre temes concrets.


A continuació, us explicare els marcadors de Google, Feedly i Twitter

- El marcador de Google: quan obrim el cercardor, al la dreta hi trobem una estrella de color blanc però si volem crear un book mark haurem de clicar en ella que es posara de color i seguidament aquella pàgina ja voldrà dir que ens interessa.

- El marcador de Feedly: és un lector de RSS que permet a l'usuari llegir els continguts dels portals que li siguin de més interés com ara diaris, blocs, etc.

- El marcador de Twitter: és una eina que facilita als usuaris llegir missatges de text ( tuits o piulades) a través d'un seguit d'actualitzacions com els SMS, el Facebook, el Twitter, etc.



viernes, 14 de noviembre de 2014

Gestió d'arxius i d'arxius online

Avui dia, és fonamental tenir unes còpies de seguretat adecuades ja que si per qualsevol cosa es perd informació, és important poder-la restaurar per tal de recuperar-la.
Tradicionalment, per fer còpies de seguretat s'utilitzaven CD-ROM, discos durs externs, cintes magnètiques (DAT), etc.
Però actualment, les tecnologies han anat evolucionant i el que més s'utilitza són els grans servidors que s'encarrreguen de fer còpies de seguretat de manera automàtica per mitjà de la xarxa social. Aquest tipus de còpies de seguretat s'han convertit en les més estables ja que si per qualsevol cosa el servidor s'espatlla, la informació al estar guardada de forma on-line perdudaria ja que es manté a la xarxa. Però si la informació s'emmagatzema de manera local, és més fàcil perdre-la si hi ha qualsevol incident. 

Així doncs, a l' hora de realitzar una còpia de seguretat, el que s'ha de tenir en compte és:

- El lloc de la còpia de seguretat no ha de ser la mateixa d'on hi ha les dades originals.
- Les còpies de seguretat no han d'estar al mateix ordinador on hi ha les dades originals.
- S'han d'etiquetar de manera correcta i ordenadament.

Aqui us deixo un vídeo molt interessant de com fer una copia de seguretat al teu blog:


jueves, 13 de noviembre de 2014

El programari on-line i el programari local

El programari local: són tots aquells programes que per utilitzar-los, previament, els hem de descarregar i per tant, s'instalaran en el nostre disc dur. Un exemple força clar podria ser el Microsof Office. Tot i que també cal dir,que tots el programes que es descarreguen d'Internet, també estan considerats programaris locals ja que queden emmagatzemats dins del disc dur.

El programari on-line: són tots aquells programes que els utilitzem sense la necessitat de descarregar-los a l'ordinador. Un bon exemple seria el Prezi.

Informació extreta de: apunts

martes, 11 de noviembre de 2014

La descripció

A COED, vam treballar els diferents tipus de descripció que hi podien haver com per exemple la descripció amb estil periodístic, la descripció plàstica, la descripció poètica, etc.
A continuació, la professora ens va proposar fer una descripció sobre una companya de classe i també fer-li una foto.
A la classe següent vam penjar la nostra fotografia per la classe i per ordre cadascuna anava explicat perquè havia triat aquella fotografia i que li transmetia.

Jo vaig triar a la Maria, una noia que des de que la vaig conèixer m'ha transmès molt bones sensacions i és una de les millors amistats que he pogut fer a Blanquerna.
Aqui us deixo la descripció i la fotografia:

"La Maria duu els cabells foscos i llisos, té uns ulls que em semblen d'allò més originals: són foscos e intensos amb una divertida piga sota l'ull esquerre i uns llavis fins i rogencs com la sang.

Des del primer moment que la vaig veure em va transmet una gran serenor i tendresa i alhora una gran seguretat en si mateixa.
A mida que la vaig anar coneixent, em vaig anar adonant que és una noia que té les idees clares i el que t'ha de dir t'ho diu sense cap problema, és a dir, no té pels a la llengua.
Cada matí quan la veig, tot i que el rellotge marqui les vuit del matí, sempre té qualsevol història per explicar-te i et rep amb els seu millor somriure que li va d'orella a orella.

També cal dir que és una noia molt alegre i sempre que ets al seu costat, t'ho passes d'allò més bé. La veritat, és que aquest noia que per a mi era una desconeguda, ja que la vaig conèixer al cap d'una setmana de començar la Universitat, s'ha convertit en una de les millors amistats que he pogut fer a Blanquerna. És genial.
Però el que em sembla més interessant, és la seva sorprenent paciència; no se com s'ho fa però sempre està disposada a ajudar-te en tot i a respondre qualsevol dubte que tinguis. És com un llibre obert."



                                                      "Un somriure esperançador"



El procés

La fotografia està feta al Parc de la Tamarita sobre les 10.30/ 11.00 amb la càmera professional de la Maria, ja que com la meva és digital, vaig pensar que amb la seva la calitat seria molt millor. Vaig fer unes quinze fotos i al final em vaig decidir per aquesta.
En conclusió, crec que aquest treball m'ha sigut de gran ajuda per adonar-me de que la fotografia no només consisteixen en imatges sinó que amb el resultat del simple clic de la càmera també és poden transmetre emocions, sentiments... i que moltes vegades, el que tu penses que transmets amb aquella fotografia, per al públic li pot semblar del tot diferent. És per això, que la fotografia requierix un cert coneixement i concentració i a més tant el temps com la posició on un és posa per fer la fotografia és essencial per aconseguir un bon resultat.

Informació extreta de: apunts

sábado, 8 de noviembre de 2014

Prezi

A GTIC hem après a fer un prezi. Jo ja havia sentit a parlar, quan vaig cursar 1er de Batxillerat, farà uns dos anys, havia fet alguns exposició amb aquesta eina.
També, el que m'ha semblat molt interessant, és que el prezi té l'objectiu de mostrar metàfores visuals que consisteixen en la persepció visual formada per l'experiència física i cultural.

Així doncs, el tema triat per fer el prezi han estat els gossos.
Amb unes quantes fotos he volgut mostrar el que són per a mi aquests animals.
Us el deixo aqui sota. Espero que us agradi.




Què és el Prezi?

El Prezi és una eina per fer presentacions i té l'objectiu de compartir i explorar idees d'un llenç virtual.
També, alhora d'insertar imatges, vídeos... per aconseguir una presentació més dinàmica, s'han de posar sobre el llenç un un cop fet això, es poden agrupar en marcs triant la posició.
A més, els usuaris poden triar l'ordre de desplaçament i crear el que s'en diu "una ruta de navegació prescrita".
Extreta de: http://www.presentable.es/software/


Els avantatges
-És un servei gratuït.

-És fàcil d'utilitzar.

-És pot aconseguir una presentació interactiva i més dinàmica. 
 És a dir, t'allunyes de les presentacions tradicionals.

-Pots inserir text, imatges, vídeos...

-Pots fer ús de les plantilles ja predisenyades o si ho preferixes en pots crear una.

Els inconvenients

-És necessita connexió a internet.

-S'ha de dominar un mica aquesta eina ja que de vegades pot crear confusions i marejar al públic a causa dels diferents  desplaçaments.



                    
       
Diferències entre el Prezi i el PowePoint:

Actualment, molts usuaris estem acostumats a fer presentacions i ens preguntem quina és la diferència entre un PowerPoint i el Prezi. Doncs bé, ara us deixaré un recuadre on ho explica de manera molt clara:

Extreta de: https://emorillaslazaro.wordpress.com



Com és fa un Prezi?

Aqui us deixo un vídeos perquè ho aprengueu. Espero que us serveixi de gran ajuda.





Informació extreta de: Viquipèdia i https://linamfuentes.wordpress.com

viernes, 7 de noviembre de 2014

Web 2.0

És una web on els usuaris interactuen, participen i es comuniquen amb altres usuaris.
A més, aquests són els que s'encarreguen de crear els continguts, és a dir, són els protagonistes i per tant són els que s'encarreguen d'etiquetar, crear, compartir, distribuir, organitzar,seleccionar, etc.
Però principalment, la Web 2.0, és una eina on la informació esdevé en una conversa en la que s'utilitza la intel.ligència col.lectiva per donar serveis de manera interactiva a la xarxa.
Per altra banda, aquesta eina també ha originat algunes conseqüències com per exemple:
ha aconseguit que actualment poguem tenir la nostra pròpia emissora online de manera gratuïta o el nostres canal de vídeos. Així doncs, facilita als usuaris l'entrada d'alguns continguts que que no es publiquen en els mitjans tradicionals.

Extreta de: http://es.slideshare.net
Avantatges

-Tothom pot publicar en la web.
-Els usuaris són els que faciliten la informació.
-Hi ha molta llibertat d'expressió.
-Hi ha una gran interacció d'informació entre els usuaris.
-Es genera una important intel.ligència col.lectiva.
-Només es necessita un navegador.
-El servei és el que s'encarrega de les actualitzacions.
-Hi trobem aplicacions noves i recursos educatius.

Inconvenients

-Com que l'usuari és el que s'encarrega de generar la informació, moltes vegades podem observar que aquesta és errònia i per tant, ens pot crear confusions.

En conclusió, com a futura mestra, crec que aquesta eina potser un gran recurs per  ensenyar als nostres alumnes la importància que té compartir i treballar en equip. 

Informació extreta de: Viquipèdia

miércoles, 5 de noviembre de 2014

SITES: la música dels anys 70

 La Maria, l'Aina i jo, la Núria, hem descobert el funcionament i els avantatges del programa Sites de Google. Aquest consisteix en una aplicació, com ja hem dit abans, de Google, i després es crea una nova pàgina del tema que s'escolleixi i la pots dissenyar com t'agradi. Per tal de crear una Introducció del tema escollit o una entrada nova, s'ha de clicar a Pàgina Nova (situada a la part superior dreta de la pantalla) i ja pots començar.

La nostra pàgina tracta sobre la música dels 70. Principalment, ens hem centrat en dos solistes: John Lennon i Tina Turner; i també en tres grups: The Police, ABBA i Queen.

La veritat, és que amb aquest procés de documentació i experimentació ens ha ajudat a descobrir i a culturitzar-nos més sobre la música que escoltaven els nostres pares de joves i que actualment encara perdura en els nostres dies. 

El Sites ens ha permès treballar en grup d'una manera dinàmica, cooperativa i creativa.

La nostra pàgina de Sites, com ja hem dit abans, tracta de la música dels anys 70. És per això que en la primera pàgina hem creat una petita introducció explicant el canvi que va suposar la música durant aquests anys revolucionaris per a tot el món i hem anomenat diferents músics i grups que caracteritzen aquesta època.
Seguidament, hi ha un Mapa de continguts, el qual està estructurat de manera ordenada, senzilla i clara. Primer ens trobem amb un índex amb els cantants i músics que ens trobarem a la pàgina (mapa de continguts), i després 5 diferents links que estan dedicats a cadascun dels artistes escollits com a destacats dels anys 70.

A cada pàgina hi ha una petita explicació de cada cantant o grup, parlant de la biografia (dades importants), acompanyats de vídeos de cançons i imatges, per tal de fer-ho més dinàmic.

Esperem que us agradi! Aquí us adjuntem l'accés a la nostra pàgina Sites.
Sites