viernes, 26 de diciembre de 2014

Wikis i l'educació


Els wikis en l'educació són una gran eina didàctica ja que enriqueixen el coneixements dels infants i l'ajuden a tenir més domini en el món de les noves tecnologies. Aquests van ser creats per Ward Cunninghan l'any 1995 i actualment, han evolucionat força donant suport a projectes i iniciatives.

Les seves característiques principals en l'educació son:

Espai de comunicació en la classe: el alumnes treballen en equip i per tant, s'han de coordinar de forma organitzada i per fer això, necessiten un element fonamental com és la comunicació. Amb aquesta eina, els alumnes tenen l'opció de crear els seus propis continguts de forma individual o també col.lectivament.

Espai de col.laboració a l'aula/ Base de coneixements: és pot crear un ambient general sobre algun tema que s'hagi tractat o en alguns aspectes en concret per què els alumnes mostrin interès per investigar.

Espai per realitzar i presentar tasques/ Portafolis electrònics: els wikis també es poden utilitzar com a formnes per avaluar per als professors oberts a Internet i amb accés limitat als alumnes i als tutors. 

Arxiu de textos en procés d'elaboració: un wiki permet crear i editar textos en el procés de l'escriptura ajudant a redactar millor tenint en compte la gramàtica i l'escriptura. També, permet crear textos de manera col.lectiva amb altres usuaris.

Manual de l'aula/ Autoria col.laborativa: permet crear llibres de text per grups de docents d'una forma més tradicional o bé, d'una perspectiva més social dels alumnes. 

Espai per als projectes en grup: serveix per a publicar els treballs realitzats en grup dels alumnes i així, poder compartir coneixements i experiències. Un altre ús podria ser que els docents l'utilitzessin per preparar i compartir activitats, materials i lectures recomanades


Informació extreta de: http://elbonia.cent.uji.es/jordi/wp-content/uploads/docs/Adell_Wikis_MEC.pdf


Aquí us deixo un vídeo molt interssant que parla sobre els wikis en l'educació


No hay comentarios:

Publicar un comentario