martes, 2 de diciembre de 2014

Com parlar bé en públic

Extreta de: http://aandrea93.blogspot.com.es
A l'assignatura de COED hem llegit el llibre titulat "Com parlar bé en públic" dels autors Joana Rubio i Francesc Puigpelat. El llibre està format per nou capítols on cadascún d'ells d'explica tècniques concretes per superar el pànic de quedar-se en blanc, recursos per elaborar un bon discurs, mètodes per guanyar-te al públic, per mantenir el ritme, per controlar els nervis, la importància de transmetre correctament el missatge no només verbalment sinó també de forma no verbal. 


Personalment, crec que és un llibre molt útil per a tothom però sobretot, per aquelles persones que la seva feina consisteix a dirigir-se al públic en el seu dia a dia. 

Altrament, també ho trobo de gran utilitat per a les escoles, no només als professors i professores que estan constanment dirigint-se als seus alumnes i també, a les reunions de pares sinó que també, als nens i a les nenes. Aquests des de que són petits aprenen a escriure, a llegir i a parlar però un  fet tan important com saber comunicar de manera adecuada no ho acaben d'aprendre del tot i és per això que a les escoles ho haurien de fomaentar més.

Aquest llibre tot i que sigui força diferent a altres llibres que he llegit, m'ha agradat molt. La veritat és que no se m'ha fet gens pesat a l'hora de llegir-lo. És un llibre molt dinàmica i per la quantitat d'exemples que té fa que no sigui gens monòtom. A més, m'ha servit per agafar més confiança en mi mateixa, ja que reconec que quan parlo en públic em poso molt nerviosa. Però crec, que amb el llibre he millorat gràcies a la cantitat de tèncniques i recursos que et dona.
Després d'haver llegit el llibre ho vam posar a la pràctica realitzant un seguit d'activitats que van consistir en: recitar una poesia, fer una exposició oral amb parelles sobre alguna cosa que tinguéssim en comú i parlar sobre una persona que nosaltres crèiem que era un bon comunicador.
Cal dir, que he notat una millora de com vaig començar el semestre fins que l'he acabat. 






No hay comentarios:

Publicar un comentario