domingo, 2 de noviembre de 2014

Vídeo y educación

Aquest llibre titulat "Vídeo y educación" està escrit per Joan Ferrés i a l'assignatura de GTIC ens vam haver de llegir el primer capítol.

Extret de: http://fpcee.blanquerna.url.edu
Una vegada llegit, a la següent classe el vam estar comentant i reflexionant amb el professor sobre que tractava i les idees més importants que calia destacar.

Així doncs, vam arribar a la conclusió de que avui dia, hi ha un nou home amb una nova manera de conèixer que apren a través dels sentits i de les emocions i en canvi, abans aprenia per mitjà de la lògica del raonament. Això és degut a que un hemisferi l'hem desenvolupat més que l'altre.
Ara us fare una breu explicació sobre les característiques dels dos hemisferis que formen el cervell de l'ésser humà (L'hemisferi esquerre i l'hemisferi dret):

L'hemisferi esquerra

És el que s'encarrega de controlar la part dreta del cos i determina les àrees esfecífiques que necessiten algunes funcions com la lectura, la escriptura, el càlcul, l'aritmètica, la classificació i la lògica. Per tant, podriem dir que és l'hemisferi intel·lectual, analític, dominant i actiu.

L'hemisferi dret

És el que s'encarrega de controlar la part esquerra del cos i es troba en les parts específiques que determinen algunes funcions com el reconeixement del rostre i el record de les formes. És a dir, les funcions no verbals.
Per tant, és el que té més sensibilitat per els elements acústics, que controla les dimensions artístiques, simbòliques, espacials i musicals.
Així doncs, és l'hemisferi emocional, intuïtiu, creatiu i sintètic.



Extret de: http://yodesaprendo.blogspot.com.es


Per altre banda, també vam extreure una idea molt importrtant i és que actualment, hi ha un nou llenguatge que rep el nom de llenguatge audiovisual i s'encarrega de comunicar les idees a través de les emocions.
En aquest, lo essencial és el llenguatge i els mitjans pels quals s'obté .
Per tant, no es tracta d'utilitzar els mitjans audiovisuals sinó d'expressar-se de manera audiovisual.
Així doncs el que aconseguirem és donar més prioritat a l'hemisferi que ha tingut més importància en l'àrea de l'electrònica.

A continuació us mostrare un vídeo que el professor ens va ensenyar poc abans de finalitzar la classe.
Aquest vídeo tracta sobre el valor de compartir i ens ensenya que a un, tot i que es trobi en una situació caòtica hi ha mitjans per solucionar el problema.

Edu3.cat

Informació extreta de: apunts

No hay comentarios:

Publicar un comentario