lunes, 3 de noviembre de 2014

La poesia

El divendres 31 d'octubre a l'assignatura de COED la professora ens va parlar sobre la poesia i ens va dir que al final del semestre hauriem de recitar- ne una.
Seguidament, ens va fer escriure en un full que era per a noslatres la poesia. La majoria va fer un escrit però altres companys més originals van decidir fer un divuix per representar aquest terme.
Personalment, jo la vaig definir així: " La poesia és un món on la imaginació és l'element princpal que deixa entreveure les idees, els pensaments, les alegries i les tristeses de que l'escriu. També, la considero un acte de llibertat d'expressió on un pot compartir de diferents maneres les seves experiències en el món que l'envolta.

Un cop, vam escoltar a tots els companys i companyes el que era per a ells la poesia, la professora ens va ensenyar la habilitat d'una nena de només quatre anys recitant una poesia. Tots ens vam quedar amb la boca ben oberta. Estic segura que a tots ens va venir el record de quan érem petits i haviem de fer el mateix que ella.
A continuació, vam escoltrar a l'actor Lluís Soler recitant el poema de La vaca cega. En aquest poema vam poder escoltar que l'autro no feia cantarella que consisteix en un recurs que s'utilitza molt en la poesia.

A continuació, vam veure un seguit de vídeos sobre diferents maneres de recitar la poesia.







-En el primer vídeo hi veiem com un noi i una noia juguen amb els nens per què endivinin si són 10 o 11 dits. Cal dir que a noslatres ens va costra entendre-ho.


-El segon vídeo, el trobo una forma molt original de recitar un poema ajudant a que els nens s'ho passin d'allò més bé.

-En el tercer vídeo m'he quedat una mica sorpresa ja que mai m'hagués imaginat que una poesia es pogués recitar d'aquesta forma.

Seguidament, després de veure aquests vídeos, ens vam aprendre una poema titulat "La gallina xica, tica, mica". Al principi vam tenir les nostres dificultats però finalment vam aconseguir recitar-la tots junts.


Una gallina xica, tica, mica


Una gallina xica, tica, mica, camacurta i ballarica, 
va tenir sis fills xics, tics, mics, camacurts i ballarics. 
Si la gallina no hagués estat xica, tica, mica, camacurta i ballarica,
els seus fills no haurien estat xics, tics, mics, camacurts i ballarics. 





Per acabar la classe, en vam posar per parelles i vam fer la tria d'uns poemes que ens havia donat la professora per que recitèssim abans d'acabar la classe. L'Andrea García i jo, vam triar "El pollet". Aquesta petita activitat, ens va servir per que veièssim els nostres errors quan ressitàvem poesia per aixó poder millorar de cara al final del semestre que hauríem de recitar-ne una soles i de memòria.

Informació extreta de: apunts

No hay comentarios:

Publicar un comentario