domingo, 4 de enero de 2015

Més idees que emocions


NÚVOL DE PARAULES

És una semàntica condensada d'un document on sonrepresentats els conceptes claus en diferents mides de fonts diferents. El seu objectiu consisteix en classificar alfafabèticament, per popularitat o per representació en el lloc.

Tipus
  • La primera família, organitza els conceptes en relació a la repetició d'una paraula en un article. Per tant, permet simbolitzar de forma ordenada segons la importància de l'article segons les tendències del moment.
  • La segona família, s'encarrega de reagrupar els termes clau més freqüents del moment en una pàgina web. Així doncs, consisteix en popularitzar un concepte amb diversos lligams en una web o en un conjunt de webs. Pel que fa a un lloc web com Flickr o Technorati, amb elnúvol de paraules es pot mesurar totes les tendències de l'actualitat.
Aspectes a tenir en compte

Mida de l'etiqueta: atreuen més l'atenció a l'usuari les etiquetes gran que no les petites.

Escannejat: els usuaris "escannegen" més el núvols d'etiquetes que les lectures.

Centrant-se: les etiquetes que més atreuen són les que estan al mig del núvol i en canvi, les que menys atreuen són les que estana prop dels extrems.

Posició: l'usuari mostra més atenció per el guardant de l'esquerra superior.

Exploració: els núvols de paraules donen suports suboptims a l'hora de buscar etiquetes o paraules més específiques.

Eines per a fer núvols de paraules

Wordle: és una web per crear de manera senzilla núvols de paraules de qualsevol text o pàgina web. Aquesta eina en permet identificar els termes claus, resumir un tema de manera visual, etc. http://www.wordle.net/

Tagxedo: funciona de la mateixa manera que el Wordle tot i que no es pot afegir text, només etiquetes. http://www.tagxedo.com/

word out: permet crear núvols amb el text que aportem i configurar les formes els colors,etc. http://worditout.com/

abcya: és el que més s'adequa als infant i permet triar la font, els colors i la disposició.
Un cop s'ha acabat, ens dona l'opció d'imprimir-ho o desar-ho com a imatge.
http://www.abcya.com/word_clouds.htm

Word Clouds: permet fer núvols de paraules per als infants. Les seves combinacions de colors, per triar la lletra i el tipus de paraules, són molt atractives. També, ens dona l'opció de poder descarregar la imatge o imprimir el núvol. http://www.abcya.com/word_clouds.htm



Extreta de: https://larespostaes42.wordpress.com











TAULES D'ANUNCIS

És una eina que et permet compartir informació i també  o crear-la ja que té forces aplicacions on hi podem penjar diferents tipus de fitxers al suro i fins i tot, fotografies. A més, per poder crear un suro no és necessari registrar-te. Un exemple seria el Padlet http://es.padlet.com/
Extreta de: http://techcrunch.com








Informació extreta de: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es


MAPES CONCEPTUALS

Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak un investifador científic i professor de la Universitat de Cornell als anys 70. 

Extreta de: http://bid.ub.edu
Els mapes conceptuals que s'han convertit en una tècnica per representar el pensament de l'educació ens ajuden organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra erspectiva sobre algun tema enconcret. 

Per a fer una mapa conceptual s'han de seguir diferents passos:
1. Seleccionar i jerarquuitzar els conceptes.
2. Reflexionar sobre la relació de cada concepte amb tots els altres.
3. Fer una representació gràfica adequada. 
També el podem elaborar d'una manera menys sistemàtica que consistirà en agafar un concepte i a partir d'aquest, anar afegint altres termes. Finalment, ordenem el mapa i coherentment situem els conceptes. 

Així doncs, l'elaboració d'un mapa conceptual consisteix en un procés intel.lectual que ens facilita la integració dels nous coneixements en la nostra ment. A més, és pot crear amb qualsevol editor gràfic i també amb l'ajuda d'altres programes gratuïts com http://cmap.ihmc.us/ i https://bubbl.us/.



MAPES MENTALS

Els mapes mentals són una eina que ens faciliten organitzar i estructurar els pensament de cadascun i així augmnetar la nostra capacitat per expressar idees, solucionar problemes, prendre apunts gràficament.

Per a crear mapes mentals, els diferents programes que hi trobem són:















ELS FLUXOGRAMES

Són una eina que s'utilitza per a representar procediments per resoldre una tasca. Tot i que la seva utilització és del món de la informàtica, actualment, ens altres àmbits. 
Als futurs professors els hi són molt utils per a dos motius:

1. Els ajuda a planificar tasques relacionades amb el seu desenvolupament professional. Pot servir com el procés d'acollida d'un professor nou o una alumne nou.

2. Aquesta eina també és un bon mitjà per a que els alumnes aprenguin a i practiquin a l'hora de prendre decisions, resoldre els problemes, planificar-se, organitzr-se, etc. 

Les diferents eines amb que podem treballar els fluxogrames són: Microsoft i Write d'OpenOffice. 


Extreta de: http://gestioinformacio.blogspot.com.es









No hay comentarios:

Publicar un comentario