domingo, 12 de octubre de 2014

Un gran comunicador: Ken Robinson

A l’assignatura de COED, hem mirat un vídeo sobre una conferència d’un gran comunicador que es diu Ken Robinson.
El vídeo que es titula “Las escuelas matan la creatividad”, tracta sobre la importància de l’educació i la defineix com “la que ens portarà a aquell futur que no podem comprendre”.

En primer lloc, tots els nens tenen una gran capacitat per innovar i és per això, que la creativitat és tan important com l’alfabetització. Els infants si no saben fer quelcom ho intenten sense tenir por a equivocar-se.
Per tant, si no estàs disposat a equivocar-te, mai se’t acudirà alguna cosa original.
Però  avui dia, hem creat sistemes educatius ens els que cometre errors és el pitjor que pots fer.
Així doncs, quan els infants arriben a l’edat adulta, la majoria han perdut aquella capacitat per que tenen por a equivocar-se.

En segon lloc, tots els sistemes educatius de tots els països tenen la mateixa jerarquia de matèries (en lo més alt estan les matemàtiques i la llengua, després les humanitats i per últim les arts) i es basen en l’habilitat acadèmica ja que quan els nens creixen, els eduquem de cintura cap a dalt i desprès ens concentrem en un costat del cervell. Però, estan molt equivocats ja que són les persones les que surten endavant.
A més, la intel·ligència de cadascú es diversa, dinàmica i interactiva gràcies a la creativitat que segons Ken Robinson la defineix com: “el procés de tenir idees originals que tenen valor o que sovint sorgeixen de la interacció de diverses disciplines.

En conclusió, tots els éssers humans tenim grans capacitats tot i que no ho sapiguem.
És per això, que ens hauríem de plantejar una millora de l’àmbit educatiu ,per que així, els infants podrien creure més en si mateixos sense tenir por al que diran.


No hay comentarios:

Publicar un comentario