viernes, 17 de octubre de 2014

El llenguatge

Extreta de: http://mercesv.blogspot.com.es
El llenguatge és molt més que un mitjà de comunicació per què gràcies a tot allò que percevem, podem expressar els nostres pensaments i sentiments. 

El llenguatge es classifica en diferents categories:

- El llenguatge i l'organització de l'entorn: gràcies al llenguatge, ens podem referir-nos al món, ja que si el redueix, aquest, el simlifica. Passem d'un nombre ilimitat de sensacions a un nombre limitat d'objectes. 

- El llenguatge i el pensament: aquests dos termes va units ja que a partir del primer any de vida, són idireccionals. Amb el llenguatge, l'individu pot mantenir un diàleg interior amb ell mateix. El llenguatge modela el pensament i també ens assenyala els límits d'aquest. Així doncs, tenir accès a una paraula és obrir un món. 

- El llenguatge i la memòria: la memòria és el suport bàsic de la nostra història i sense el llenguatge no podríem expressar les nostres experiències i allò que vivim dia a dia.

- El llenguatge i l'autoexpressió: és la forma com expressem els nostres sentiments. 

El llenguatge com a facultat humana

- El do universal dels humans: tots els humans els tenim, indiferentment del país on haguem nascut.

- Aquesta facultat fa possible l'aprenentatge lingüístic: Vigostki, és el primer que va fer la hipòtesi de que l'espècie humana pot deduir com funciona una llengua i com generar nous missatges. 
Durant el promer any de vida, ens permet deduir com és el mecanisme d' una llengua, ja que, l'infant, funciona per impulsos. 

- Marca els límits dels tipus de llengües que es poden adquirir.

- Es concreta en una "llengua". 




                                                   
Informació extreta de: apunts de classe

No hay comentarios:

Publicar un comentario