miércoles, 1 de octubre de 2014

Qui és per a mi un bon comunicador?

El primer dia de classe a l'assignatura de COED, cadascu va haver de dir algu que considerés un comunicador eficaç.
Personalment, vaig triar a l'Artur Mas el president de Catalunya ja que crec que és una persona molt culta, sap escoltar, s'implica amb la seva feina i és força resolutiu. 
A mida que les meves companyes anaven dient el comunicador que consideraven eficaç per exemple el Jordi Évole, Risto Mejide, Matías Prats, Jordi Vèliz... vam fer una llista amb els diferents adjectius i característiques que defineixen a un bon comunicador:transparent, assertit, implicat, coherent, emprenedor, resolutiu, arriscat, transmet confiança, educat, clar,culte, sap escoltar, bon to, vocalització, seguretat, expressiu, diverit, actiu, directe, objectiu, atent, concís, fa pensar, peculiar, sincer, irònic, professional, proper, serietat, formal, bona entonació, estraega, atrevit i persuassiu. 

També us deixo el trets més destacats en la comunicació que vam extreure al final de la classe:

- Sempre hi ha un component subjectiu del destinatari
- De l'àmbit comunicatiu, el que més s'en destaca és l'àmbit audiovisual
- La comunicació traspassa la llengua i va per altres camins que és allò amb que ens fixem, que són les coses que tenena veure amb la persona.
- El que fa un comunicador notable té a veure amb la manera de ser i d'actuar.
- Per ser un bon comunicador, un ha de valorar el dominide la llengua amb la que ens expresem i els elements extralingüístic i l'autoconeixement del nostre caràcter.

Així doncs, la comunicació és fonamental en el llenguatge verbal però també, en el llenguatge no verbal (gestos, moviments, pauses...). A més, el públic és fixa més en el llenguatge no verbal (63%) que verbal.
També, és important valorar la manera d'actuar del comunicador i la tècnica que utilitza per transmetre el missatge per que arribi al públic de la forma que ell vol.

Informació extreta de: apunts de classe

No hay comentarios:

Publicar un comentario