miércoles, 22 de octubre de 2014

L'analització d'un blog educatiu


El blog que he analitzat, es titula "una escuela, una ilusión". 
L'autora és una mestra d'Educació Infantil que es diu Natividad Molina Jimenez on mostra les seves ganes per seguir aprenent coma a mestra.
En primer lloc, cal destacar que és un blog d'aula del professor ja que proporciona als alumnes informació, dona instruccions sobre diverses tasques amb recursos multimèdia, activitats realitzades a l'aula i enllaços sobre llocs d'interès.
Principalment i per ser més exactes, en aquest blog hi trobem un seguit de presentacions, textos, imatges i vídeos sobre activitats realitzades a classe amb un gran i constant projecte educatiu com per exemple activitats on s'hi treballen els valors, les relacions amb la família, l'art, l'estudi d'alguns pintors com l'Andy Warhol i les noves tecnologies (TIC).
En segon lloc, considero que està ben estructurat ja que segueix un ordre lògic i ben classificat en categories i etiquetes.
A més, el temps que hi dedica en el blog és constant ja que publica entre tres o quatres cops a la setmana.
Els textos són coherents, clars i concisos amb la finalitat de mostrar el seu esforç diari i les ganes d'innovar i aportar coses noves als seus lectors i alhora també d'ajudar a altres mestres.

Com està estrucurat?
A la part superior del blog hi trobem un seguit de pàgines com per exemple:
"La página principal": aqui és la pàgina on més entrades fa ja que explica el es treballa que diariament a l'escola.
"La rana renata": aquest pàgina hi trobem un seguit de contes que els hi ha portat la rana renata com per exemple "Te quiero un montón", "Una medicina par no llorar", "El libro de los abrazos", etc.
"Juegos TIC": hi trobem jocs interactius per treballar i saber els elements de l'espai i les diferens parts del cos humà.
"Canciones i letra": hi ha un seguit de cançon on en cada una esta representada per una lletra.

A la barra lateral dreta i esquerre podem observar alguns vídeos sobre cançons, endevinalles..., jocs, els llibres que els infants llegeixen aquella setmana i també llibres per ajudar al professors en la seva tasca educativa, les visites als museus, la imatge de tots els nens de la classe, els blogs que segueix l'escola, les pàgines més interessants i finalment les etiquetes.


Aqui us deixo el link:http://unaescuelaunailusion.blogspot.com.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario